Сплата ПДФО

Сплата ПДФО здійснюється до місцевих бюджетів,

на території яких розташований суб’єкт господарювання

 

Частина 2 статті 64 Бюджетного кодексу визначає, що ПДФО, який сплачується юридичною особою (її філією, відділенням, іншим відокремленим підрозділом) чи представництвом нерезидента – юридичної особи, зараховується до відповідного бюджету за їх місцезнаходженням (розташуванням) в обсягах податку, нарахованого на доходи, що виплачуються фізичній особі. Зазначена норма досить чітко визначає зобов’язання платників податків здійснювати перерахування ПДФО до тих місцевих бюджетів, на території яких розташований суб’єкт господарювання незалежно від організаційно-правової форми. Тобто, неважливо, чи це є юридична особа, чи її відокремлені підрозділи без створення юридичної особи (філія, представництво, відділення, цех, виробничий підрозділ і т.п.) – сплата податку повинна здійснюватися виключно за місцем їх фактичного територіального розміщення.

Пунктом 63.3. статті 63 Податкового кодексу передбачено, що платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку). Тут же встановлено, що платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку.

Пунктом 168.4.3. статті 168 Податкового кодексу визначено, що суми податку на доходи, нараховані відокремленим підрозділом на користь фізичних осіб, перераховуються до відповідного бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу. У разі, якщо відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати (сплачувати) податок на доходи фізичних осіб за такий відокремлений підрозділ, усі обов’язки податкового агента виконує юридична особа. Податок на доходи, нарахований працівникам відокремленого підрозділу, перераховується до відповідного бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

 

Отже, суб’єкт господарювання незалежно від організаційно-правової форми у разі розташування на території селища Коцюбинського зобов’язаний сплачувати кошти податку на доходи фізичних осіб до бюджету Коцюбинської селищної територіальної громади.

 

Реквізити для сплати:

 

КБКД 11010100 „Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати”.

Реквізити рахунку:

Отримувач – ГУК у Київ.обл/Коцюбинська сел/11010100

ЄДРПОУ – 37955989 Розрахунковий рахунок № UA618999980333119340000010824

Банк – Казначейство України (ЕАП), МФО – 899998

Залишити відповідь